arAgata Rybczyk

Prezes Fundacji Dobrej Edukacji Maximilianum

Ukończyła Instytut Studiów nad Rodziną w ramach Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego i Podyplomowe Studia Edukacji Początkowej i Reedukacji na Uniwersytecie Warszawskim. Żona, mama trzech synów i córki. Od 2012 roku uczy w domu.

pzPaweł Michał Zalewski

V-ce Prezes i Skarbnik Fundacji Dobrej Edukacji Maximilianum

Ukończył Wyższą Szkołę Ekonomiczną w Warszawie na kierunku rachunkowość, na co dzień pracuje jako księgowy. Ojciec piątki dzieci. „Trener” w niedzielnej szkółce piłkarskiej w naszej Fundacji, a także jeden ze współodpowiedzialnych za dzieło Pieszej Męskiej Pielgrzymki z Częstochowy do Kalisza.

amDr Andrzej Mazan

Dyrektor merytoryczny ds. edukacji domowej

Jest adiunktem na Wydziale Studiów nad Rodziną na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Pracę doktorską z pedagogiki poświęcił Sodalicjom Mariańskim i ich roli wychowawczej. Brał udział w wielu krajowych i zagranicznych sympozjach i konferencjach naukowych, jest też autorem kilkudziesięciu publikacji naukowych. Przez wiele lat był nauczycielem i dyrektorem szkół różnych typów i szczebli, obecnie kieruje Kolegium Św. Rodziny w Łomiankach. Stały felietonista „Naszego Dziennika”. Mąż i ojciec ósemki dzieci.

monMonika Wodzińska

Współzałożycielka Fundacji

Z wykształcenia politolog o specjalizacji polityka społeczna (Uniwersytet Warszawski). Od lat związana z sektorem pozarządowym działającym na rzecz rodzicielstwa zastępczego – koordynatorka programów pomocy finansowej, edukacyjnej i psychologicznej dla tegoż środowiska. Przez rok prowadziła grupę wsparciowo-edukacyjną dla opiekunów rodzinnych domach dziecka. W T.R.A.D Szansa skończyła szkolenie dla instruktorów rodzinnej opieki zastępczej „Szansa w rodzinie” a także Szkołę Treningu i Warsztatu Psychologicznego przy Ośrodku Pomocy i Edukacji Psychologicznej Intra. Była edukatorem kampanii PARPA „Ciąża bez alkoholu”, w ramach której informowała o syndromie FAS/FAE. Obecnie jest uczestnikiem ostatniego roku czteroletniej Szkoły Psychoterapii prowadzonej przez Ośrodek Intra. Mężatka, mama trójki dzieci.

IMG_2612Ks. Łukasz M. Kadziński

Opiekun duchowy

Kapłan Archidiecezji Warszawskiej, posługujący w Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej. Urodzony w 1977 roku, wyświęcony w 2002 r. Ukończył Studia Teologiczne na Papieskim Wydziale Teologicznym w Warszawie, następnie uzyskał stopień licencjata na Wydziale Teologii UKSW.  Od 2002 roku prowadzi wspólnotę rodzin Maximilianum, od 2018 roku jest także opiekunem wspólnoty Domus Mariae. Od ponad 11 lat sprawuje tradycyjną Mszę świętą.