Po długiej przerwie chcielibyśmy Państwa zaprosić na warsztaty “Edukacja domowa bez kompleksów”. Są to warsztaty z podstaw edukacji domowej.

W ich trakcie uczestnicy będą mogli poznać założenia edukacji domowej, a także możliwości jej prowadzenia, począwszy od podstaw prawnych. Mity, które krążą wokół tego rodzaju edukacji (jak choćby alienacja dziecka) skonfrontują z faktami, które poświadczają ogromną wartość uczenia w domu. Wreszcie, będą mogli odpowiedzieć na pytanie dotyczące ich samych: co tak naprawdę chcą dawać dziecku? Jak to realizują i co z tego wynika? Jaki Boży potencjał tkwi w nich samych?

Warsztaty odbędą się 5 maja 2018 r. (sobota) w Niepokalanowie.

W czasie warsztatów przewidziany jest obiad oraz możliwość odpłatnej opieki nad dziećmi. Szczegółowe informacje prześlemy zainteresowanym osobom.

Prosimy o maila ze zgłoszeniem Państwa udziału do dnia 25 kwietnia 2018 r. na adres: info@fundacjamaximilianum.pl

Prosimy o rozpowszechnienie tego zaproszenia wśród wszystkich Państwa znajomych, potencjalnie zainteresowanych katolicką edukacją domową.