arAgata Rybczyk

Prezes Fundacji Dobrej Edukacji Maximilianum

Ukończyła Instytut Studiów nad Rodziną w ramach Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego i Podyplomowe Studia Edukacji Początkowej i Reedukacji na Uniwersytecie Warszawskim. Żona, mama trzech synów i córki. Od czterech lat uczy w domu.

amDr Andrzej Mazan

Dyrektor merytoryczny ds. edukacji domowej

Jest adiunktem na Wydziale Studiów nad Rodziną na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Pracę doktorską z pedagogiki poświęcił Sodalicjom Mariańskim i ich roli wychowawczej. Brał udział w wielu krajowych i zagranicznych sympozjach i konferencjach naukowych, jest też autorem kilkudziesięciu publikacji naukowych. Przez wiele lat był nauczycielem i dyrektorem szkół różnych typów i szczebli, obecnie kieruje Kolegium Św. Rodziny w Łomiankach. Stały felietonista „Naszego Dziennika”. Mąż i ojciec ósemki dzieci.

monMonika Wodzińska

Współzałożycielka Fundacji

Z wykształcenia politolog o specjalizacji polityka społeczna (Uniwersytet Warszawski). Od lat związana z sektorem pozarządowym działającym na rzecz rodzicielstwa zastępczego – koordynatorka programów pomocy finansowej, edukacyjnej i psychologicznej dla tegoż środowiska. Przez rok prowadziła grupę wsparciowo-edukacyjną dla opiekunów rodzinnych domach dziecka. W T.R.A.D Szansa skończyła szkolenie dla instruktorów rodzinnej opieki zastępczej „Szansa w rodzinie” a także Szkołę Treningu i Warsztatu Psychologicznego przy Ośrodku Pomocy i Edukacji Psychologicznej Intra. Była edukatorem kampanii PARPA „Ciąża bez alkoholu”, w ramach której informowała o syndromie FAS/FAE. Obecnie jest uczestnikiem ostatniego roku czteroletniej Szkoły Psychoterapii prowadzonej przez Ośrodek Intra. Mężatka, mama trójki dzieci.

IMG_2612Ks. Łukasz M. Kadziński

Doradca duchowy

Kapłan Archidiecezji Warszawskiej. Urodzony w 1977 roku, wyświęcony w 2002 r. Ukończył Studia Teologiczne na Papieskim Wydziale Teologicznym w Warszawie, następnie uzyskał stopień licencjata na Wydziale Teologii UKSW, obecnie jest na studiach doktoranckich z mariologii. Od 11 lat prowadzi wspólnotę rodzin.